VIERkamp, een terugblik

Op 19 juli 2023 organiseerden we de eerste editie van VIERkamp, een veelzijdige muzikale studiedag over kerkmuziek en liturgie in Kampen. Op deze pagina vind je alles voor een terugblik op de dag, zoals de links naar genoemde websites en natuurlijk ook de foto’s en video’s van de dag. Alles om nog wat na te genieten en hopelijk met ons uit te kijken naar een volgende editie.

Bedankt en graag tot volgend jaar!

Wat zijn we blij met zo’n mooie dag, met intense vieringen, gezellige ontmoetingen, leren en ontdekken, en vooral met heel veel mooie muziek. Vol overgave uitgevoerd door jullie, beste deelnemers. Dank jullie wel daarvoor!

De staf en de organisatie waren net zo enthousiast als de deelnemers. De dag na VIERkamp zijn er daarom direct nieuwe data gepland voor volgend jaar. Zelfs op twee verschillende plaatsen (met hetzelfde programma). Alles nog onder voorbehoud, want er moet natuurlijk nog wel wat geregeld worden, maar áls je alvast data wilt reserveren, dan kan dat:

  • [iets nieuws]: zaterdag 3 februari 2024, Kampen
  • VIERkamp 2024: dinsdag 16 juli 2024, Kampen
  • VIERkamp 2024: donderdag 18 juli 2024, Middelburg

Enkele video's

Laten wij zingend deze dag beginnen (LB 212).

Bevelen wij elkaar in de hoede van de Eeuwige (LB 430)

Aus tiefer Noth schreij ich zu dir – Graupner.

Als Troost! – ‘Aus tiefer Not’, fragmenten van de repetities.

Fotocollectie

Er zijn veel foto’s gemaakt tijdens de dag. Je kunt de collectie bekijken op deze afzonderlijke fotopagina.

Troostende liedregels

Voorafgaand aan VIERkamp vroegen we alle deelnemers naar hun favoriete troostende regel(s) uit een kerklied. De aanleiding was de uitspraak van Johann Martin Schamel uit begin 18e eeuw, die stelt dat mensen in geval van nood of verdriet eerder een regel uit een lied te binnenschiet dan een Bijbeltekst. Ellen van der Sar maakte een inventarisatie en het hele artikel kun je hier lezen.

Over Luther en Bach

Wil je meer lezen over het naderende dubbel-jubileum in 2024? Op deze speciale website L500B300 geven we meer informatie over alles wat er te doen is rond 500 jaar Lutherliederen en 300 jaar Bachs koraalcantates.

Barnardliederen

In 2023 verscheen de drie-delige uitgave In wind en vuur. Daarin alle liederen van Willem Barnard (1920-2010) en veel achtergrondinformatie. Uitgever Skandalon organiseert ter gelegenheid hiervan een verkiezing van het mooiste Barnardlied. Je kunt jouw keuze nog insturen tot 15 augustus via de website mooistebarnardlied.nl

Alle liederen van Luther

Martin Luther (1483-1546) schreef zo’n 36 liederen. Veel daarvan zijn in het Nederlands vertaald of bewerkt, en soms zelfs vaker dan één keer. Op de Kerkliedwiki vind je een compleet overzicht van alle liederen met verwijzingen naar de bij ons bekende vertalingen en bewerkingen.

Dank aan de sponsors

Tot slot onze zeer hartelijke dank voor de bijdragen van BV Liedboek, Uitgeverij Skandalon en Stichting Kerkmuziek Netwerk.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen van tips of nieuwe activiteiten? Abonneer je dan gratis op onze nieuwsbrief.

Bijbellezingen en liederen

Meer overzichten van lezingen en liederen.

Agenda

Zoek je naar activiteiten rond kerkmuziek en liturgie? Hier ben je welkom om mee te doen.

Recente berichten

Bekijk meer berichten.