‘De aarde is vervuld’ is favoriet Barnardlied

Bij de verschijning van de bundels In wind en vuur (IWEV) met alle liederen van Willem Barnard (1920-2010) werd het publiek in de gelegenheid gesteld een favoriet lied te kiezen. De stemperiode liep van april tot 15 augustus, Barnards geboortedag. Daarna werd de uitslag bekend gemaakt.

‘De aarde is vervuld’ is door de meeste inzenders gekozen tot mooiste lied van Willem Barnard. Het lied staat onder andere in het nieuwe Liedboek (LB 650) en in het Liedboek voor de kerken (Gez. 223) op een melodie van Frits Mehrtens. (Op Kerkliedwiki staan alle vindplaatsen van dit lied vermeld.)

De favorieten

Dit is de top 5 geworden (de links verwijzen naar de Kerkliedwiki):
  1. De aarde is vervuld (IWEV 83)
  2. Alles wat over ons geschreven is (IWEV 52)
  3. Lieve Heer, gij zegt kom en ik kom (IWEV 256)
  4. Zingt voor de heer een nieuw gezang (IWEV 93)
  5. O Jezus hoe vertrouwd en goed (IWEV 242)

 

Er hebben 589 mensen hun stem uitgebracht op basis van een longlist van 10 liederen, maar het was ook mogelijk een eigen keuze buiten deze lijst in te vullen. De top zat dicht bij elkaar. Nummer 1 kreeg 17% van de stemmen, de nummers 2 en 3 elk 14%, en de nummer 4 kreeg 13%. De afstand tot nummer 5 en de rest is veel groter.

Dat de liederen van Barnard in de breedte heel geliefd zijn, blijkt ook uit het feit dat maar liefst 23% van de stemmers een ander lievelingslied had dan eentje uit de longlist van tien liederen. De meest genoemde ‘vrije’ titel was “O Jezus hoe vertrouwd en goed”. Dit lied kreeg 4% van de stemmen en eindigde op vijfde plaats.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Gerelateerd:

Nieuwsbrief

Wil je niets missen van tips of nieuwe activiteiten? Abonneer je dan gratis op onze nieuwsbrief.

Bijbellezingen en liederen

Meer overzichten van lezingen en liederen.

Agenda

Zoek je naar activiteiten rond kerkmuziek en liturgie? Hier ben je welkom om mee te doen.

Recente berichten

Bekijk meer berichten.