VIERkamp zeer geslaagd!

Vieren, leren, ontmoeten en vooral lekker veel zingen! Daarvoor kwamen zo’n 110 mensen naar Kampen op 19 juli. De eerste editie van VIERkamp bood dat allemaal. Met een deskundige en ervaren staf, met organisatorische krachten van de Stichting Kerkmuziek Netwerk en met een gastvrij team van De Burgwal werd het een prachtige dag vol mooie muziek.

Thema Troost

Het thema was ’troost’ en dat werd belicht van verschillende kanten, maar met als leidend muzikaal thema ‘Aus tiefer Not’. Vanwege het naderende dubbel-jubileum in 2024 van 500 jaar Lutherliederen en 300 jaar Bachs koraalcantates werd deze melodie op allerlei manieren verkend. Met als hoogtepunt de uitvoering van een gloednieuwe compositie van Johan van der Linden voor koor, orgel en saxofoon. Als Troost! – ‘Aus tiefer Not’ is gebaseerd op een tekst van Lydia Vroegindeweij en brengt de inhoud van Luthers eerste kerklied in nieuwe taal tot leven. Later meer hierover.

Vervolg

Deze dag VIERkamp smaakt naar meer! De staf en de organisatie waren net zo enthousiast als de deelnemers. De dag na VIERkamp zijn er daarom direct nieuwe data gepland voor volgend jaar. Zelfs op twee verschillende plaatsen (met hetzelfde programma). Alles nog onder voorbehoud, want er moet natuurlijk nog wel wat geregeld worden, maar áls je alvast data wilt reserveren, dan kan dat:

  • [iets nieuws]: zaterdag 3 februari 2024, Kampen
  • VIERkamp 2024: dinsdag 16 juli 2024, Kampen
  • VIERkamp 2024: donderdag 18 juli 2024, Middelburg

Wil je op de hoogte gehouden worden van deze plannen en andere activiteiten van de Liturgiewerkplaats, abonneer je dan op de nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Wil je niets missen van tips of nieuwe activiteiten? Abonneer je dan gratis op onze nieuwsbrief.

Bijbellezingen en liederen

Meer overzichten van lezingen en liederen.

Agenda

Zoek je naar activiteiten rond kerkmuziek en liturgie? Hier ben je welkom om mee te doen.

Recente berichten

Bekijk meer berichten.