Een kroning, met veel rituelen en muziek

Wie houdt van liturgie met bijzondere en rijke tradities, met veel rituelen en muziek kan op zaterdag 6 mei naar hartelust genieten in Groot-Brittannië. Dan vindt de ceremonie plaats voor de kroning van King Charles III.

Ceremonie

De kroning van Charles III en Camilla is een Anglicaanse religieuze ceremonie die wordt geleid door de Aartsbisschop van Canterbury. Hiermee wordt Charles III formeel wordt erkend als koning van het Verenigd Koninkrijk, en zijn vrouw Camilla als koningin. De kroning vindt plaats in Westminster Abbey in Londen op 6 mei 2023.

De koning legt tijdens de ceremonie de kroningseed af, wordt gezalfd, krijgt de regalia (kroningsjuwelen) overhandigd en wordt gekroond met de St Edward’s kroon. Daarna wordt de koningin-gemalin in een simpele ceremonie gezalfd en gekroond.

Liturgie

De kerk, the Church of England, publiceerde op de website de complete orde van dienst met alle teksten van de kroningsplechtigheid en een toelichting per element in de liturgie. Boeiende informatie om eens te bekijken.

Daarin komen we als ‘Offertory Hymn’ het lied ‘Christ is made the sure foundation’ tegen. Dit lied is ook in een Nederlandse vertaling door Sytze de Vries beschikbaar, Christus is de ware hoeksteen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nieuwsbrief

Wil je niets missen van tips of nieuwe activiteiten? Abonneer je dan gratis op onze nieuwsbrief.

Bijbellezingen en liederen

Meer overzichten van lezingen en liederen.

Agenda

Zoek je naar activiteiten rond kerkmuziek en liturgie? Hier ben je welkom om mee te doen.

Recente berichten

Bekijk meer berichten.