Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VIERkamp, studiedag van Liturgiewerkplaats (Kampen)

19 juli 2023 @ 11:00 - 21:15

€70,00

VIERkamp, een veelzijdige muzikale studiedag

Het was ooit de musicus en componist Willem Vogel (1920-2010), die in de vorige eeuw aan de wieg stond van de ‘studiedagen voor kerkmuziek en liturgie’. Dat groeide uit tot een succesvolle jaarlijkse vierdaagse in Hoeven gedurende circa 40 jaar. Velen deden hier inspiratie op om in hun eigen kerk, koor of cantorij aan de slag te gaan met liturgie en kerkmuziek.

VIERkamp is een nieuw veelzijdig muzikaal evenement dat hierop voortbouwt. De eerste (nu nog eendaagse) editie vindt plaats op woensdag 19 juli in de Burgwalkerk in Kampen van 11.00 tot 21.15 uur. De dag begint en eindigt met een korte viering van de getijden.

Thema en programma

Het programma sluit aan bij verschillen in belangstelling. Een gedeelte van de dag zijn allen samen voor repetitie, viering en lezing. Een ander deel van de dag gaan we uiteen in verschillende deelgroepen: theologisch geïnteresseerden (‘verdiepers’), zangers, dirigenten, organisten. Iedere groep gaat aan de slag met het thema ’troost’. Liederen van troost worden gezongen, we mijmeren over troost bij Bach, Barnard en Oosterhuis, we leren hoe troost in te bedden in de liturgie en we dirigeren en begeleiden troostmuziek. Voor iedereen is er dus een eigen zwaartepunt gedurende de dag. De verschillende deelgroepen worden begeleid door de ervaren stafleden:
Verdieping (in twee groepen): Maarten Diepenbroek en Theo Menting. Zingen: Monique Schendelaar en Elske te Lindert. Orgelspelen: Sander van den Houten. Dirigeren: Aleida Post. De lezing bevat een bijdrage van Lydia Vroegindeweij die inzichten uit haar onderzoek naar troost in het kerklied zal delen.

Gegevens

Datum:
19 juli 2023
Tijd:
11:00 - 21:15
Kosten:
€70,00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://liturgiewerkplaats.nl/studiedag/vierkamp-veelzijdige-studiedag/

Organisator

Stichting Kerkmuziek Netwerk

Locatie

Burgwalkerk, Kampen
Burgwal 60
Kampen, 8261 EP
+ Google Maps