Fotowedstrijd kerkinterieurs

Wikimedia Commons, de website van Wikipedia met alle afbeeldingen, kiest regelmatig thema’s uit waarmee fotografen worden uitgedaagd om de collectie te helpen vergroten. Dit keer is het thema ‘kerkinterieurs’. Doe je mee aan de uitdaging om kerkinterieurs en daarmee ook het (liturgisch) gebruik van de kerk beter zichtbaar te maken?

Deze fotochallenge wordt georganiseerd door Open Kerkendag en Wikimedia Nederland, met steun van de RCE – Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed.

Je maakt kans op een exemplaar van het fraaie boek ‘Kerkinterieurs in Nederland’. Dit boek is een prachtige inventarisatie van duizend jaar kerkarchitectuur. Het Programma Toekomst Religieus Erfgoed van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed stelt drie van deze boeken ter beschikking. die worden verloot onder de deelnemers.

De oproep:

“Maandag 29 mei is de Open Kerkendag 2023. Dé kans om ook binnen in kerken foto’s te maken! Het thema van de Open Kerken Nederland Fotochallenge dit jaar is dan ook kerkinterieurs. Want in de Nederlandse kerken is ontzettend veel kunst en erfgoed te zien. Doe mee met de fotochallenge door tot 30 juni zelfgemaakte foto’s van Nederlandse kerken te uploaden naar Wikimedia Commons. Overigens zijn foto’s van kerken die niet meedoen aan de Open Kerkendag ook welkom.”

Lees meer over de Open Kerken Nederland Fotochallenge 2023.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Nieuwsbrief

Wil je niets missen van tips of nieuwe activiteiten? Abonneer je dan gratis op onze nieuwsbrief.

Bijbellezingen en liederen

Meer overzichten van lezingen en liederen.

Agenda

Zoek je naar activiteiten rond kerkmuziek en liturgie? Hier ben je welkom om mee te doen.

Recente berichten

Bekijk meer berichten.