Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Symposium Liturgie+. De dynamische betekenis van het kerkgebouw (Nijmegen)

12 oktober 2023 @ 10:00 - 15:30

Veel christelijke gemeenschappen in Nederland en West-Europa worstelen met het behoud, de financiering en de (her)bestemming van hun kerkgebouw. Op dit symposium staat de fundamentele vraag centraal naar de betekenis van het kerkgebouw, vanuit haar oorspronkelijke bestemming.

Kerkgebouwen zijn altijd gebouwd in functie van de liturgie, dat is hun primaire bestaansreden. Daarnaast hebben ze door historische ontwikkelingen in onze huidige samenleving ook heel wat andere betekenissen en functies gekregen.

Aanknopend bij de oorspronkelijk functie van het gebouw, de liturgie, wil dit symposium op zoek gaan naar de meervoudige betekenis en functies van het kerkgebouw en hoe deze zich verhouden tot de primaire, liturgische functie van het gebouw. Welke betekenissen heeft het kerkgebouw vandaag in een laatmoderne samenleving? Hoe kunnen liturgie, ruimte en meervoudige betekenis en gebruik elkaar versterken in deze tijd? Welke nevenfuncties zijn er mogelijk? Hoe verhouden deze zich inhoudelijk en ruimtelijk tot de liturgie?

Voor meer informatie over programma en locatie zie https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderzoek/instituten-en-researchgroepen/luce/liturgie

Gegevens

Datum:
12 oktober 2023
Tijd:
10:00 - 15:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.tilburguniversity.edu/nl/onderzoek/instituten-en-researchgroepen/luce/liturgie

Organisator

Genootschap voor Liturgiestudie

Locatie

Stevenskerk
Sint Stevenskerkhof 62
Nijmegen,
+ Google Maps