Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Studieochtend over getijdenliturgie (Utrecht)

21 april 2023 @ 10:00 - 13:00

Bijeenkomst Genootschap voor Liturgiestudie over getijdenliturgie

Op vrijdagmorgen 21 april a.s. houdt het Genootschap voor Liturgiestudie een studiebijeenkomst over ‘het getijdengebed, gebed van heel het volk van God’.

Een van de vernieuwingen van het Tweede Vaticaans Concilie is geweest dat de getijdenliturgie, die voorheen alleen in kloosters en door gewijde ambtsdragers onderhouden werd (breviergebed), aan heel het volk van God is teruggegeven. Toch is dat inzicht nog maar nauwelijks in de dagelijkse praktijk van parochies gerealiseerd. Hoe kan het getijdengebed door gelovigen, al of niet samen met de priesters of diakens, gestalte krijgen?

Drs. Evert de Jong zal belichten hoe na Vaticanum II hierover verder is nagedacht, en dr. Ineke Cornet en ds. Idelette Otten geven een presentatie vanuit de praktijk waarin ze de uitdaging en de verrijking van dagelijkse getijden in gemeente/parochie laten zien.

De bijeenkomst duurt van 10-13 uur en vindt plaats in het Ariënsinstituut, Keistraat 9, Utrecht. Verdere informatie en opgave via de website www.liturgiestudie.nl.

 

Gegevens

Datum:
21 april 2023
Tijd:
10:00 - 13:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.liturgiestudie.nl

Organisator

Genootschap voor Liturgiestudie

Locatie

Ariënsinstituut
Keistraat 9
Utrecht, Nederland
+ Google Maps