Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maarten & Maarten – Familieconcert (Utrecht)

18 november 2023 @ 15:30 - 16:30

Maarten & Maarten een modern mirakelspel met een ‘bite’

Maarten is een jongen van 10 jaar en hij is helemaal klaar met Sint Maarten. Elk jaar weer dat feest met die liedjes en die zoetigheid. Met weer opnieuw dat verhaal over die mantel die gedeeld werd met de bedelaar. Ja hoor fijn, hij weet het nu wel. Dan komt hij Severus tegen. Een vreemd uitgedoste man met een orgeltje, die zo levensecht kan vertellen dat je niet alleen het gevoel krijgt dat je zelf in het verhaal aanwezig bent, maar dat zelfs de figuren uit het verhaal tegen jou beginnen te praten.

Het orgel als tijdmachine!

“Hé Maarten, kijk eens, wij hebben een echte tijdmachine voor je. Daar, hoog aan de muur hangt hij, met die glimmende pijpen. Jazeker: het orgel is een soort tijdmachine! Weet je wel hoe oud dat instrument is? En hoeveel soorten muziek je daarop allemaal kunt spelen? Muziek uit alle tijden. Echt waar. Kom op, we maken samen een tijdreis en gaan op zoek naar Martinus. Wie weet vinden we hem en kun je hem vertellen wat je dwars zit.”

Kom naar de voorstelling op 18 november!

Op zaterdag 18 november nemen we je mee op onze tijdreis. Ja, dat is precies een week na Sint Maarten. Met orgelmuziek uit verschillende tijden. En natuurlijk met Sint Maarten-liedjes. Maar dan wel met de allermooiste, gezongen door de kinderen van groep 7 van de Kathedrale Koorschool in Utrecht. In deze voorstelling voor jong en oud maken we een bijzondere reis door de kerk en door de muziek. Organist Jan Hage speelt op het grote orgel en Leander Schoormans op het Doe-orgel dat je kunt helpen bouwen (zie hierna).

Kom je helpen om het orgel te bouwen?

Om 14.00 uur ben je al welkom in de Domkerk, want dan gaan we samen eerst het orgeltje voor Severus bouwen. Ken je het Doe-orgel van Orgelkids? Dat is een kist met wel 128 onderdelen. Samen bouwen we daar binnen een uur een echt werkend orgel van. Dat gaat Severus dan gebruiken in de voorstelling. Ben je nieuwsgierig hoe dat kan? Kom mee doen aan deze Workshop orgel bouwen.

De workshop is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Meedoen is gratis, maar je moet je wel even aanmelden. Er is plaats voor maximaal 16 kinderen om mee te doen aan de workshop, maar je mag natuurlijk ook komen kijken.

Zien we je op 18 november?

Deze voorstelling is voor jou! En natuurlijk voor je vrienden, vriendinnen, broers, zussen, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Voor iedereen dus, die iets moois wil beleven!

  • Workshop Doe-orgel bouwen: 14.00-15.00 uur.
  • Familieconcert (met Doe-orgel en alle orgels in de Domkerk): 15.30-16.30 uur.

Zaterdagmiddagmuziek in de Domkerk

Deze familievoorstelling maakt deel uit van het wekelijkse aanbod Zaterdagmiddagmuziek in de Domkerk. Elke zaterdagmiddag om 15.30 uur is er een uur lang muziek. Toegang vrij, gift naar draagkracht.

Deze speciale voorstelling Maarten & Maarten is ontwikkeld door de Stichting Kerkmuziek Netwerk (project Orgelkids) naar een idee van Lydia Vroegindeweij.

  • Acteurs: Harm Huson (verteller Severus), Jesse Wijngaard (jonge Maarten).
  • Organisten: Jan Hage, Leander Schoormans
  • Zangers: leerlingen van groep 7 van de Kathedrale Koorschool Utrecht.
  • Verhaal en regie: Gesineke Veerman

 

Gegevens

Datum:
18 november 2023
Tijd:
15:30 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisatoren

Stichting Kerkmuziek Netwerk
Orgelkids

Locatie

Domkerk, Utrecht
Domplein 31
Utrecht,
+ Google Maps